De Life Sciences Education is een initiatief vanuit het farmaceutisch werkveld voor de farmaceutische industrie in Nederland. De initiatiefnemers zijn afkomstig uit de farmaceutische industrie, uit het (bio)farmaceutisch onderwijs en uit de werving & selectiemarkt.

Vanuit hun gecombineerde visie ontwikkelden zij een integrale leergang met aandacht voor diverse relevante processen, gericht op het ontwikkelen van persoonlijk denkvermogen, waarbij de professionele praktijk en onafhankelijk denken centraal staan binnen het kader van de regelgeving.

Dr. Ruud Santing

Programmadirecteur


Ruud was in 2001 oprichter van PROXY Laboratories B.V. in Leiden. PROXY is in 2012 samen met MicroSafe Laboratories, Prolepha Labs, Farmalyse en Bactimm opgegaan in Sinensis Life Sciences B.V., waarmee de Nederlandse marktleider in analytische dienstverlening aan de (bio)farmaceutische industrie is gevormd. Later is Spinnovation in Oss toegevoegd aan de groep. Inmiddels heeft de wereldmarkteider in dit veld, Eurofins, het bedrijf overgenomen. Tot medio 2018 was Ruud de Algemeen Directeur van deze groep. Ruud is verantwoordelijk voor de inhoud van de modules van Life Sciences Education.

Jan Derks M.Sc.

Directeur


Directeur van Derks & Derks, dé specialist bij in-, door- en uitstroom van menselijk talent bij farmaceutische, medische en gezondheidszorgbedrijven. Jan is oprichter van de succesvolle leergang www.masterclassnieuwezorg.nl. Jan is verantwoordelijk voor alle commerciële aspecten van Life Sciences Education.

De Life Sciences Education is een initiatief vanuit de industrie voor de industrie en is zeer praktijkgericht.
Voor onder andere de bedrijfsbezoeken, cases en presentaties werken we samen met diverse partners.

Partners